Da, de obicei copiii când învață un instrument precum pianul, exercițiul la instrument nu-l văd ceva pe care sunt dornici să îl facă în mod constant. Chiar dacă sunt muzicali și adoră muzica, există întotdeauna altceva care îi atrage în acest moment.🙂

De aceea părinții au un rol major în a-și ajuta copiii să câștige o relație pe termen lung cu muzica! Oricât de mult am dori ca practica pianului să fie ceva pe care copiii noștri doresc în mod natural să o facă, este într-adevăr o disciplină pe care o adoptă de dragul unui beneficiu pe termen lung. Precum rutina zilnica de igienă, teme de  școală, alimentație sănătoasă…

 

Pe măsură ce cresc, și devin adolescenți vor trebui să apeleze la acel sentiment de disciplină în învățarea disciplinelor academice și dezvoltarea abilităților în multe domenii.

 

 

Lecțiile de muzică sunt o modalitate extraordinară de a experimenta recompense continue de la o muncă realizată în mod consistent și conștient.

 

Satisfacția pe care o au și controlul dobândit le dă încrederea de care au nevoie pentru a reuși în subiecte pur intelectuale (spre deosebire de muzică, care este intelectuală, fizică și emoțională) cum ar fi matematica, știința, artele lingvistice etc.

Deci, cum putem determina un copil să practice atunci când spun că nu vor?

 

1. În primul rând găsiți un interval orar care funcționează și faceți din el o rutină de necontestat!

2. În al doilea rând, pentru copiii mici, părintele trebuie să fie implicat cumva în practică.

Acest lucru poate fi ușor: pur și simplu să fiți în apropiere, astfel încât să le puteți ține companie, să comentați sau să ajutați când este nevoie, să solicitați o melodie, să cântați împreună, să le cereți să cânte o melodie încă o dată, etc. Stormy Wind de 3 ori sau cântă 5 acorduri cu mâna dreaptă și 5 cu stânga) funcționează mult mai bine decât să spui “Du-te să exersezi/ Du-te să cânți”

Și amintiți-vă, este nevoie doar de 15 până la 20 de minute de 5 ori pe săptămână pentru succes “

 

Does that make sense?🙂

Love, Ilinca💖

Open chat
Hello 👋
Can we help you?